Des questions? / Nog een vraag?

BEHAL BIO-CHALEUR 

 

Uniquement sur RDV / Op afspraak

 

 

Bureau Luxembourg

 

45, Avenue de la Liberté

1931 Luxembourg

 

 

Tel: 00 352 26 48 27 22

 

email: info@behal.lu

 

 

Devenir revendeur?Dealer worden?

La société Behal.lu est l'importateur exclusif de poëles, chaudières et inserts à pellets de la marque VULCANIA pour le BENELUX.

 

Vous désirez devenir revendeur de notre marque? Complétez le formulaire de contact.

 

Het bedrijf Behal.lu sa is de exclusieve importateur van kachels, verwarmingsketels en inbouwhaard met pellets van het merk VULCANIA voor Benelux.

 

U wenst dealer van ons merk te worden?

Dan vul het contactformulier in.

 

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Waarom eerder een pelletkachel dan een houtkachel installeren?

In vergelijking met traditionele houtkachels bieden pelletkachels het voordeel dat ze gebrijksvriendelijker zijn. Ze zijn programmeerbaar en hebben een relatief grote autonomie die meerdere dagen kan bedragen.

Hun werking vereist echter elektriciteit (ongeveer 60 W). Dit impliceert dus dat deze verwarming - in tegenstelling tot een houtkachel - niet gebrijkt kan worden in geval van een stroomonderbreking.

Wat is het gemiddelde verbrijk van een pellekachel ?

1 kg pellets = 5 KWH. Een vol reservoir biedt een autonomie van ongeveer 30 uur.

Wat is het rendement van een pelletkachel ?

De Concept standard 2014 heeft een rendement van 87% (de beste houtkachels hebben een rendement van ongeveer 40%). Nagennoeg alle warmte wordt dus opnieuw afgegeven in de kamer waar de kachel staat.

Volstaat één pelletkachel om een hele woning te verwarmen?

Dat hangt van de isolatie van het huis af. Als het huis goed geïsoleerd en goed ontworpen is, kan de Concept standard 2014 een zeer grote oppervlakte (+100 m2) verwarmen.

Is het pelletverbruik constant ?

Een pelletkachel is uitgerust met een thermostaat. Als de gewenste temperatuur bereikt wordt, gaat de kachel automatisch minder verbruiken. Er is dus nooit sprake van verspilling. De schroef zonder einde stemt haar snelheid immers af op de verbrandingsbehoefte, afhankelijk van de gevraagde temperatuur. De Schroef draait dus sneller of trager afhankelijk van de behoeften, en zorgt zo dat de vereiste hoeveelheid pellets in de verbrandingskamer terechtkomt.

Bovendien is de Concept standard 2014 uitgerust met een geïntegreerd thermostaaten programmeersysteem met 2 tijdsblokken. U kunt uw kachel bijvoorbeeld programmeren zodat hij's mergens brandt vanaf het moment dat u opstaat totdat u vertrekt naar het werk, en u kunt vragen dat de kachel opnieuw gaat branden een half uur voor uw thuiskomt tot u gaat slapen. In elk geval kunt u uw kachel dankzij de manuele werkstand altijd aan - of uitzetten buiten de programmeeruren.

Zijn pellets een energiebron die uitgeput raakt ?

Pellets zijn een volwaardige brandstof. Ze worden heel veelgebrijk in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen, waar  bijna 60% van de nieuwbouwen uitgerust is met die verwarmingssysteem. Dit is een ecologische brandhof van de toekomst. In Europa hebben we enorm veel houtafval, en momenteel wordt slechts een heel klein deel daarvan gerecycleerd. Zolang er zon zal zijn, zal er plantenfroei zijn en dus ook houtafval dat gebrijkt kan worden voor de productie van pellets. 

In Belgïe, verplicht de wet ons voor elke gevelde boom een nieuwe boom te planten. De prijs van de pellets is niet onderhevig aan schommelingen zoals de gas - of stookolieprijs. Momenteel kan de prijs enkel dalen, gezien het aantal fabrieken dat in Belgïe wordt gevestigd en aangezien de transportkosten laag zijn.

Vereisen pelletkachels onderhoud ?

Het is aanbevolen om een onderhoudscontract te ondertekenen zodat een technicus het toestel en de rookafvoer elk jaar kan controleren en schoonmaken.

Produceert een pelletkachel veel as ?

De verbranding van pellets levert slechts 1% as op. De hoeveelheid afval is dus miniem en vereist dus weinig onderhoud. Gewoon even stofzuigen rond het onderstel volstaat. Afhankelijk van de kwaliteit van de pellets moet dit 1 tot 3 keren per week gebeuren. Aangezien de verbrandingskamer gesloten is, spatten er geen vonken weg en ligt er geen stof of roet op de grond. Pellets zijn een milieuvriendelijke brandstof die geen geur afgeeft, geen vlekken maakt en niet kan exploseren. 
Waar kan ik pellets kopen?

Behal Bio Chaleur verdeeldt zijn eigen pellets van topkwaliteit die afgestemd zijn op de kachel en zo een betere efficiëntie van de Kachel mogelijk maken. Wij bieden een innovatief contract aan voor de regelmatige levering van pellets in zakken van 15 kg. Un hoeft uw pellets niet op een droge plaats op te slaan. Wij doen dat voor u.

Hoe moeten pellets bawaard worden ?

De pellets zijn verpakt in waterdichte zakken die gemakkelijk bewaard kunnen worden op een droge plaats. Dankzij het contract met Behal Bio Chaleur hebt u echter geen grote opslagcapaciteit nodig, aangezien wij u de kans bieden om wekelijkse of halfmaandelijkse leveringen te ontvangen en zo het risico op aantasting van de pellets te beperken.

Is het mogelijk om een pelletkachel te installeren als ik geen schoorsteen heb ?

De installatie van een pelletkachel vereist geen schoorsteen. Een kernboring in een buitenmuur volstaat.