Des questions? / Nog een vraag?

BEHAL BIO-CHALEUR 

 

Uniquement sur RDV / Op afspraak

 

 

Bureau Luxembourg

 

45, Avenue de la Liberté

1931 Luxembourg

 

 

Tel: 00 352 26 48 27 22

 

email: info@behal.lu

 

 

Devenir revendeur?Dealer worden?

La société Behal.lu est l'importateur exclusif de poëles, chaudières et inserts à pellets de la marque VULCANIA pour le BENELUX.

 

Vous désirez devenir revendeur de notre marque? Complétez le formulaire de contact.

 

Het bedrijf Behal.lu sa is de exclusieve importateur van kachels, verwarmingsketels en inbouwhaard met pellets van het merk VULCANIA voor Benelux.

 

U wenst dealer van ons merk te worden?

Dan vul het contactformulier in.

 

 

Wat zijn pellets ?

Houtkorrels of "pellets" zijn kleine cilinders met een diameter van 6 mm en een lengte tot 40 mm. Pellets bestaan voornamelijk uit samengeperst houtzaagsel dat grotendeels afkomstig is van de houtindustrie. Het enige bindmiddel dat soms wordt gebruik is maïszetmeel (1 tot 2 %).

De vochtigheidsgraad is lager dan 10%. Dit is dan ook brandstof met een hoog calorisch vermogen tot 4.900 kWh/t. Een ton pellets biedt ongeveer evendeel energie als 500 L stookolie. Het percentage as van pellets is lager dan 1%. Als u dus 4 ton pellets per jaar verbrandt, zult u minder dan 40 kg as hebben - amper voldoende voor de tuin. De as moet slechts enkele keren per jaar verwijderd worden.

De vereiste energie voor de fabricage vertegenwoordigt 5 tot 25 % van zijn ICV (Inferieur Calorisch Vermogen = hoeveelheid warmte die 1 kg brandstof kan bieden), afhankelijk van de vochtigheid van het gebruikte zaagsel. De droging van het zaagsel verbruikt het meest energie. Vandaag wordt in de nieuwe granulatie-eenheden die gebouwd worden gebruik gemaakt van hout als brandstof. Zo bedraagt het percentage grijze energie in de pellets minder dan 10% (inclusief transport). De volumemassa bedraagt ongeveer 650 kg/m3. Zo neemt 4 ton pellets een nettovolume van ongeveer 6 m3 in.

pellets: zijnig en uiterst milieuvriendelijk

Pellets zijn een hernieuwbare en lokale hulpbron (zonder transport dus), in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen die miljoenen jaren nodig hebben om zich te vormen en die van steeeds verder komen.

Er is geen sprake van CO2-uitstoot bij de verbranding: tijdens zijn groei verbrijkt een boom CO2 bij de fotosynthese om zuurstof te produceren. Als het hout verbruikt wordt, stoot het evenveel CO2 uit als het tijdens zijn groei heeft opgeslagen. Er is dus geen bijkomende CO2 - uitstoot.

certificat Din +